Hoe zien die drie maanden eruit?

Om ervoor te zorgen dat jij als bokser klaar bent voor de strijd, wordt je in drie maanden klaargestoomd voor drie pittige rondes boksen. Op deze pagina lees je meer over hoe dat traject eruit ziet en wat ervoor nodig is om gedegen voorbereid ten strijde te gaan.

Het begint met veel trainen

Het Epicentrum van het gala ligt bij de oudste boxschool van Friesland: BAV Frisia. Om je klaar te stomen voor het gevecht krijg je drie maanden lang training van de beste professionals in Friesland.

Naast Leeuwarden, kan er ook getraind worden bij Bokschool de Wáldhoek in Twijzelerheide en Bronya Boxing in Heerenveen. Hiernaast is er nog de mogelijkheid om bij IGOGFIT een personal trainingen kracht-, conditie- en voedingsplan af te nemen.

Hoe zien de trainingen eruit?

Sparren

Sparren is een essentieel onderdeel van gevecht voorbereiding. Voor velen is dit een eerst horde. Het sparren zal geleidelijk gebracht worden om zo maximale risico’s te vermijden.

Wedstrijd techniek

Als de basis gelegd is zal er ook tactiek en wedstrijdtechniek besproken worden. Dit is natuurlijk een essentieel onderdeel van de training. De wedstrijden zullen 3 x 1,5 min zijn.

Functionele training

Om te zorgen dat je hele lichaam optimaal getraind is voor de wedstrijd is het van belang zelf ook nog te trainen. Denk daarbij aan lichaamsgewichttraining, cardio en werken aan souplesse. De fitnesstrainers van sportstudio IGOFIT staan voor je klaar om je daarbij te helpen.

Groepstraining

Twee tot drie keer in de week word je bij de groepstraining verwacht. Heb je meer uitdaging of juist dat extra beetje aandacht nodig? Dankzij de kleine groep is er voldoende ruimte voor persoonlijk advies.

Kosten

Ons doel is om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind. Daarom kost deelname aan het event als bokser € 500,- per persoon*. Omdat veel van de kosten gesponsord worden, gaat een deel van de opbrengst direct naar het goede doel.

Wat valt er binnen deze kosten?

 • Drie maanden training van een officiële trainer van de Nederlandse Boksbond in een groep van maximaal 15 personen. Totaal zoeken we maximaal 22 deelnemers.
 • Verschillende workshops over voeding, krachttraining, blessurepreventie en meer.
 • Training- en wedstrijdmateriaal, inclusief handschoenen, schoenen, tok, bitje, handbescherming en wedstrijdtenue.
 • Keuring en begeleiding door een officiële ringarts en sportfysiotherapeut.
 • Drie personal training sessies en een persoonlijke voeding en begeleidend trainingsschema.
 • Trofee + aandenken voor alle deelnemers.
 • Video- en fotoreportage in de aanloop naar en tijdens de wedstrijd.

* prijzen zijn excl. btw (De minimale vereiste sponsoropbrengst bedraagt €2.500,- per deelnemer).

De wedstrijden

Reglementen en verdere wedstrijd uitleg zal op verschillende momenten plaatsvinden. Onderstaand vind je de basis reglementen:
 1. De duur van de partijen is 3 ronden van elk 1,5 minuut met 1 minuut rust.
 2. De scheidsrechters hebben duidelijk instructies over het No Knock Outsysteem. Hieronder vallen:
 • Ingrijpen als er te hard wordt geslagen.
 • Als een bokser in de problemen komt wordt er 8 tellen rust gegeven.
 • Bij 3x 8 tellen rust is de partij afgelopen.
 • De scheidsrechter en/of de ringarts heeft te allen tijde het recht een wedstrijd te beëindigen.

Aanmelden als bokser


  ManVrouw